Aamulehti 19.3.2013

Aamulehti 19.3.2013

KAISA JÄRVELÄ

Harvinaisen kaunis Juhannusyön uni

Ensi-ilta: 17.3. Teatteriryhmä La Strada Teatteri Tapiossa


Klassikkonäytelmistä kannattaa tehdä esityksiä vain, jos ne pystyy nostamaan uudelle tasolle. Tamperelaisen kehitysvammaisteatteri La Stradan Juhannusyön unesta huomaa heti, että Shakespearen tekstiin on puhallettu ainutlaatuinen vire. Tulkinta on rehellinen, kaunis, herkkä ja valoisa.


Tarina on Shakespearelle uskollinen: Hermia (koko esityksen vaikuttavimman roolityön tekevä Jaana Järvinen) on rakastunut Lysanderiin (Kimmo Koski), mutta Hermian isä (Eero Jokinen) koettaa pakottaa tyttärensä kuolemantuomion uhalla naimaan Demetriuksen (Pasi Lehikoinen). Hermian ystävä Helena (Tutu-Liisa Viljanen) puolestaan haluaisi Demetriuksen omakseen. Keijukuningas Oberon (Kirsi Nurminen) puuttuu tilanteeseen lemmenrohtojensa avulla.


Kuiskaaja Paula Hakamaan avustuksella haastava teksti pysyy hyvin kasassa. Repliikkien unohtuminen ei katkaise tunnelmaa, vaan esimerkiksi rakastavaisten välillä säilyy hieno jännite.

Visuaalinen näyttämökuva on kaunis. Aino Simolan puvustus on utuisen unenomainen ja keijujen tanssi sulavan herkkää. Kun kaikkeen tähän lisätään vielä kamariorkesterin näyttämöllä esittämä musiikki, kokonaisuudesta ei voi olla nauttimatta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi